Vloeren afoliën

Om een houten vloer mooi en netjes af te werken kunt u er voor kiezen om de vloer te laten oliën. De vloer krijgt hierdoor een prachtige uitstraling, de structuur en de tekening van het hout komt beter naar voren. Ook heeft olie een verzorgende en beschermende werking, en is het te verkrijgen in elke gewenste kleur en uitstraling. Hieronder enkele veelgestelde vragen over het oliën van de vloer.

Waarom moet ik mijn vloer oliën?

Een houten vloer heeft verzorging en bescherming nodig. Daarom is het belangrijk dat de vloer op de juiste manier wordt afgewerkt. Doormiddel van oliën van uw houten vloer, krijgt deze een mooiere uitstraling en is het beschermd tegen ongemakken van buiten af. Olie is in verschillende kleuren verkrijgbaar, om de gewenste uitstraling te kunnen bereiken.

Wanneer moet ik mijn vloer oliën?

Een houten vloer dient geolied te worden wanneer u een nieuwe vloer heeft gekocht, en deze in uw ruimte wordt gelegd. Houten vloeren worden onbehandeld geproduceerd, om vervolgens naar eigen wens af te kunnen werken. Ook dient een houten vloer opnieuw geolied te worden wanneer u er voor heeft gekozen om uw bestaande houten vloer opnieuw te schuren. Om deze gehele klus opnieuw te doen kunt u verschillende redenen hebben. Het kan namelijk zijn dat uw vloer beschadigd is, u een langere levensduur wilt behouden of u simpelweg een andere uitstraling wenst.

De voordelen van uw vloer laten oliën

Het oliën van een houten vloer is een van de meest gekozen afwerkingen. Olie brengt namelijk de meeste voordelen met zich mee. Zoals:

 • Prachtige uitstraling
 • Het is een snelle afwerking
 • Na het oliën vrijwel direct beloopbaar
 • Gemakkelijk in het onderhoud
 • Bevat geen schadelijke stoffen
 • Krassen zijn makkelijk bij te werken
 • Bij consequent onderhoud gaat de vloer een leven lang mee

Een geoliede houten vloer geeft het hout een prachtige uitstraling. Daarnaast heeft het veel bijkomende voordelen zoals bescherming en gemakkelijk onderhoud. Wij oblieën uw houten vloer in iedere gewenste kleur en afwerking.

OFFERTE VLOER OLIËN

  Vul dit formulier in en je krijgt vandaag nog een offerte!

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Uw telefoonnummer (verplicht)

  Uw woonplaats (verplicht)

  Welke klus moet er gedaan worden?(verplicht)

  Welke vloer moet er gelegd worden?(verplicht)

  Welke soort vloer moet er geschuurd worden?(verplicht)

  Hoeveel m²? (verplicht)

  Omschrijf uw klus (verplicht)