Het belang van een vloer schuren

Een houten vloer, het is een prachtig natuurproduct dat iedereen wel in zijn woning zou willen hebben. Het brengt sfeer en warmte in iedere ruimte, welke kleur of houtsoort u ook kiest. Wanneer u kiest voor een houten vloer zult u gemerkt hebben dat erop geattendeerd wordt dat het belangrijk is om eens in de zoveel tijd uw houten vloer te gaan schuren. Maar waarom is het goed schuren van hout zo belangrijk? Onze vakmannen kunnen u er alles over vertellen.

Houten vloer verzorgen

Een houten vloer is zoals u weet, geproduceerd uit puur hout zonder enige andere toevoegingen. Hout is een natuurproduct en daarom heeft het, net als een levende boom, verzorging en onderhoud nodig. Een vloer wordt namelijk veel belopen en hierdoor loopt het slijtage en beschadiging op. Om het hout zo lang mogelijk te laten stralen, heeft het ook voeding nodig. Deze voeding wordt op de bovenste laag van het hout aangebracht, namelijk de olie. Olie is te verkrijgen in blank en diverse kleuren om uw vloer een mooie uitstraling te geven. Maar om zo lang mogelijk van het product te kunnen blijven genieten, dient het ook na een aantal jaren opgeschuurd te worden in verband met de slijtage. Wanneer de vloer opnieuw wordt geschuurd, gaan de poriën van het hout weer open en kan er weer een nieuwe olie worden aangebracht voor de optimale verzorging.

Houten vloer schuren

Het schuren van uw houten vloer is belangrijk voor een goed onderhoud. Een goed onderhoud betekend een langere levensduur! Dus wilt u zo lang mogelijk blijven genieten van uw houten vloer? Dan is het schuren een zeer belangrijk aandachtspunt. Een houten vloer schuren is niet iets waar je makkelijk over kan denken. Voor het schuren van een houten vloer zijn ervaring, vakmanschap en goede materialen van belang. Daarom is het belangrijk dat het schuren van een houten vloer secuur en alleen door specialisten wordt gedaan! Doet u dit niet, dan kan de vloer alleen maar erger beschadigd raken wat de levensduur van uw vloer kan verminderen. Want u kunt niet onbeperkt, maar slechts enkele keren uw vloer schuren.

Houten vloer laten schuren door Vloeren leggen en schuren

Wij begrijpen dat het schuren van uw houten vloer geen alledaagse klus is. Het kost veel energie. Daarom helpen de vakmannen van Vloeren leggen en schuren u graag om deze zware klus te klaren. Waar u misschien dagen mee bezig zal zijn, hebben onze vakmannen voor u binnen een dag geklaard. Daarnaast wordt het schuren geheel stofvrij gedaan dankzij kwalitatieve machines waar onze vakmannen gebruik van maken. Op die manier heeft u na de tijd geen werk met schoonmaken en kunt u direct genieten van uw zo goed als nieuwe vloer. Daarnaast wordt de vloer geheel voor u afgewerkt in de gewenste kleurolie. Kortom, u kunt binnen een dag weer genieten van een vloer die er als nieuw uitziet! Onze mannen verlaten u niet eerder totdat beide partijen tevreden zijn.