Wat zit in het winkelkarretje?

LVT, PVC en (klik-) linoleum zijn een uitstekende aanvulling op het assortiment van de parqueteur. Ze vergroten alweer het aantal ruimtes en de oppervlakte in de woning waar de parqueteur omzet kan maken. Massief parket in de living kan naadloos aansluiten op LVT, (of LVP) in de speelhoek, uitgevoerd in hetzelfde houtdecor als de parketvloer. Idem voor de aansluiting van de parket- of laminaat op de overloop die wordt geflankeerd door een vloer in 100% PVC voor de badkamer. Alweer… in dezelfde houtsoort.

Wat bieden Parqueteurs vandaag?

Massief parket

  • De oudste generatie van parqueteurs stond in het geheel niet open voor innovaties of producten en systemen die afweken van de traditie. Vandaag is dat, met de nieuwe lichting, volledig achterhaald.

Meerlaags

  • De stap naar meerlaags parket was groot. Nu is die uiteraard helemaal gezet maar in illo tempore vergde het van de parqueteur een ‘afwijken van het normale systeem’ naar een nieuwe werkwijze. Twee- en drielaags parket veroveren vandaag de wereld.

Laminaat

  • Weinig parqueteurs konden zich in de beginperiode ‘verlagen’ tot het plaatsen van zulke namaakvloer. Vandaag vinden we de premium laminaatvloeren in het hogere segment. De parqueteurs hebben zich massaal bekeerd, mogelijk ook wel omdat laminaat een echt succesverhaal is geworden.

Prefinished

  • Als laminaat dan beschouwd wordt als een volwaardig alternatief voor houten vloeren is dat a fortiori het geval voor prefinished vloeren. De voorafgewerkte vloeren, uitgerust met een clicksysteem, laten zich plaatsen op een identieke wijze als laminaat.

Kurk

  • Zwevende kurkvloeren zijn op veel punten vergelijkbaar met parket en laminaat. Ze beschikken meestal over een click-systeem waarmee ze snel en gemakkelijk kunnen geplaatst worden.

Bamboe

  • De verschillende bamboevloerbekledingen zijn qua type dezelfde als wat de markt van houten vloeren biedt. Ook iets voor de parqueteur dus.

 

Vinyl tegels en planken

  • Binnen het aanbod aan vinyltegels en planken bestaan grote kwaliteits- en prijsverschillen. Hier kan de parqueteur al een rol spelen in het onderkennen van die kwaliteitsverschillen, iets wat voor de doe-het-zelver niet altijd evident is.

PVC-tegels

  • PVC is een uitstekend materiaal voor de vervaardiging van vloeren. Het materiaal is vochtbestendig en daardoor geschikt voor vochtige ruimtes. Vloeren uit 100% PVC zijn zelfs geschikt voor toepassing in douches. Parqueteurs zien dat vandaag als een bijkomende markt.

Linoleum

  • Vandaag is linoleum verkrijgbaar in banen, stroken en tegels. De keuzemogelijkheden qua decors en kleuren zijn schier eindeloos. Ook hier hebben de producenten de weg naar het clicksysteem gevonden en hebben parqueteurs het in hun aanbod ‘opgepikt’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *