Het uitzoeken van de te schuren van de vloer in Borne

Het uitzoeken van de visgraatvloer verliep heel soepel, de klant had een duidelijke smaak en wist wat hij wou. Visgraat en kleuren specialist Kees wist gelijk wat de klant bedoelde, en liet een showbord maken. Omdat deze vloer met een speciale behandeling gekleurd en behandeld moet worden duurde het een aantal dagen voordat het bord helemaal klaar was. Zodra het bord van de visgraatvloer helemaal bij de gedachten van Kees paste heeft hij dit naar de klant gebracht en deze vond het geweldig.

Het ontwerpen van een speciale kleur borne

De klant wou een visgraatvloer met een donkere stoere kleur, en een doorleeft karakter wat een vertrouwde sfeer uitstraalt. De visgraatvloer moest bij verschillende stijlen aansluiten zoals een modern en design karakter maar ook het stoere of landelijke zoals bij het merk van MAKE6. Kees koos voor een rustiek tapis vloerdeel van ?????????mm. Kort samengevat is het volgende met de vloer gedaan: zwaar verouderen + dubbel roken + een speciaal ontworpen zwarte olie + unieke wacol 2 componenten zwarte lijm. Een heel verhaal maar alles even kort uitgelegd.

Zwaar verouderen en schuren: als je een visgraatvloer zwaar gaat verouderen dan geef je een extra rustieke uitstraling aan de visgraat vloer, neem je zoals bij het .een klein formaat plank dan heb je een eindresultaat van een klassieke doorleefde stoere eiken visgraatvloer.

Dubbel roken in Borne

: ga je een visgraatvloer roken dan ga je een chemische reactie op de visgraatvloer creëren. Het looizuur wat in de eiken vloerdelen zit lost op waardoor de plank iets donkerder kleurt en de tekening van de noesten en nerf worden duidelijker zichtbaar. Hierdoor creëer je extra veel diepte in de vloer. Ga je dit zoals wij bij project .Amsterdam hebben gedaan doen, dat je het dubbel rookt, dan heeft dit een waanzinnig gave uitstraling.

De olie: de speciaal ontworpen olie is als de kers op te taart en dan nog veel mooier. Het gaat hier om een met de hand aangemaakte olie, er is dus geen machine bij aan te pas gekomen waardoor je een kleur verbluffend mooi en uniek kan maken. Gebruik je een standaard zwarte olie dan blijft er altijd een groen/ bruine gloed over, maar met de behandelingen zoals hierboven beschreven en de olie die speciaal voor deze visgraatvloer gemaakt is word er extra zwart pigment aan toegevoegd met nog een aantal speciale kruiden welke de kleur ook heel goed vasthouden en je een soort lava zwart geblakerd effect krijgt.

De lijm: omdat het natuurlijk om verouderde visgraatvloerdelen gaat moet hier wel een speciale lijm voor worden gebruik dus hebben we gekozen voor de unieke wacol 2 componenten lijm die op zwarte kleur gemaakt is.

Het leggen en schuren van de visgraatvloer: we zijn begonnen met het plaatsen van de ondervloer en hebben hier voor spaanplaat gekozen. Als de spaanplaat eenmaal geplaatst is, word de lijm aangebracht en de visgraatvloer delen geïnstalleerd. Als de gehele visgraatvloer geplaatst is dan word de vloer afwerkt met een keiharde olie die ervoor zorgt dat de kleur goed word vastgehouden en eenvoudig schoon te houden is.
vloer schuren in borne
vloer schuren in borne

vloer schuren borne (31)vloer schuren borne (32)vloer schuren borne (33)vloer schuren borne (34)vloer schuren borne (35)vloer schuren borne (36)vloer schuren borne (37)vloer schuren borne (38)vloer schuren borne (39)vloer schuren borne (40)vloer schuren borne (41)vloer schuren borne (42)vloer schuren borne (43)vloer schuren borne (44)vloer schuren borne (1)vloer schuren borne (2)vloer schuren borne (3)vloer schuren borne (4)vloer schuren borne (5)vloer schuren borne (6)vloer schuren borne (7)vloer schuren borne (8)vloer schuren borne (9)vloer schuren borne (10)vloer schuren borne (11)vloer schuren borne (12)vloer schuren borne (13)vloer schuren borne (14)vloer schuren borne (15)vloer schuren borne (16)vloer schuren borne (17)vloer schuren borne (18)vloer schuren borne (19)vloer schuren borne (20)vloer schuren borne (21)vloer schuren borne (22)vloer schuren borne (23)vloer schuren borne (24)vloer schuren borne (25)vloer schuren borne (26)vloer schuren borne (27)vloer schuren borne (29)