Vloeren schuren

Houten-/ parketvloeren zijn vloeren die jarenlang mee gaan. Dit komt doordat een houten vloer, mits het goed onderhouden wordt, meerdere keren opgeschuurd en behandeld kan worden om weer een nieuw leven in te brengen.

Vloeren afoliën

Om een houten vloer mooi en netjes af te werken kunt u er voor kiezen om de vloer te laten oliën. De vloer krijgt hierdoor een prachtige uitstraling, de structuur en de tekening van het hout komt beter naar voren. Ook heeft olie een verzorgende en beschermende werking, en is het te verkrijgen in elke gewenste kleur en uitstraling.

Vloeren leggen

Heeft u een mooie vloer die gelegd moet worden, of wilt u zelf een vloer leggen? Dan kunt u terecht bij onze legservice. Wij bieden de beste service dankzij onze opgeleide, ervaren vakmannen en daarnaast zijn wij actief in iedere gewenste plaats. Heeft u een vraag over het leggen van vloeren? Twijfel van niet om contact op te nemen.Een vloer kunt u opnieuw schuren wanneer er zich slijtage plekken of andere ongemakken voordoen. Ook kunt u een vloer opnieuw gaan schuren wanneer u een nieuwe kleur en uitstraling wenst. De mate van het slijten van uw vloer is afhankelijk van de belasting van uw vloer. Ook is dit afhankelijk van hoe de vloer onderhouden wordt. Een goed onderhoud zorgt er voor dat uw houten-/ of parketvloer langer mee gaat.Om de vloer nog een aantal levensjaren langer te geven, dient de vloer dus geschuurd en opnieuw behandeld te worden. Dit is een hele klus, waardoor dit vaak wordt uitbesteed aan ervaren vakmannen die deze klus stofvrij voor u kunnen klaren. Wij bieden een schuur- en behandelservice zodat u er zelf geen werk aan heeft. De vloer wordt machinaal geschuurd en vervolgens behandeld en afgewerkt in de gewenste afwerking en kleurolie.Na het schuren wordt de houten-/ of parketvloer afgewerkt in de gewenste kleur. Dit kan door middel van lak, was en olie afgewerkt worden. Bij het kleuren maken wij voornamelijk gebruik van olie, omdat deze het beste resultaat levert. Olie verkleurt niet, is milieuvriendelijk, beschermt en verzorgt uw vloer tegelijk en tevens zijn krasjes en vlekken eenvoudig zelf weg te werken.Een houten vloer heeft verzorging en bescherming nodig. Daarom is het belangrijk dat de vloer op de juiste manier wordt afgewerkt. Doormiddel van oliën van uw houten vloer, krijgt deze een mooiere uitstraling en is het beschermd tegen ongemakken van buiten af. Olie is in verschillende kleuren verkrijgbaar, om de gewenste uitstraling te kunnen bereiken.Een houten vloer dient geolied te worden wanneer u een nieuwe vloer heeft gekocht, en deze in uw ruimte wordt gelegd. Houten vloeren worden onbehandeld geproduceerd, om vervolgens naar eigen wens af te kunnen werken. Ook dient een houten vloer opnieuw geolied te worden wanneer u er voor heeft gekozen om uw bestaande houten vloer opnieuw te schuren. Om deze gehele klus opnieuw te doen kunt u verschillende redenen hebben. Het kan namelijk zijn dat uw vloer beschadigd is, u een langere levensduur wilt behouden of u simpelweg een andere uitstraling wenst.Het oliën van een houten vloer is een van de meest gekozen afwerkingen. Olie brengt namelijk de meeste voordelen met zich mee. Zoals:

  • Prachtige uitstraling
  • Het is een snelle afwerking
  • Na het oliën vrijwel direct beloopbaar
  • Gemakkelijk in het onderhoud
  • Bevat geen schadelijke stoffen
  • Krassen zijn makkelijk bij te werken
  • Bij consequent onderhoud gaat de vloer een leven lang mee
Het leggen van een vloer kan erg eenvoudig zijn en tegelijkertijd zeer moeilijk. Dit is vrijwel vaak afhankelijk van de vloersoort en de afwerking. Een laminaatvloer is simpelweg door iedereen te leggen dankzij het gemakkelijke kliksysteem die de meeste laminaatvloeren beschikken. Een houtenvloer daarin tegen kan een moeilijke klus zijn. Wenst u een speciaal patroon in uw houten-/ of parketvloer? Dan kunt u dit het best over laten aan ervaren vakmannen. Zij zijn hierin gespecialiseerd en zo bent u er zeker van dat ongemakken voorkomen worden.Niet alleen zijn er verschillen in verschillende legpatronen, maar ook op de manier hoe de vloer gelegd word. Een laminaatvloer wordt vrijwel altijd zwevend gelegd, maar een houtenvloer, parketvloer of PVC vloer kan zwevend en verlijmd worden. De keuze voor de legmanier kan afhankelijk zijn van bepaalde wensen en eisen, de ruimte, de gewenste levensduur en het gebruik. Niet zeker welke methode het beste bij u past? Vraag een van onze vakmannen voor het beste leg advies.Nadat een vloer gelegd is, hebben de meeste vloeren nog een afwerking nodig. In het geval en een parket-/ of houten vloer dient deze afgewerkt te worden met een kleurolie, was of lak. Dit kan u overlaten aan een vakman, maar is ook mogelijk om zelf te doen. Informeer goed naar de instructies om uw vloer zo perfect mogelijk te krijgen. Een laminaat of PVC vloer heeft vrijwel geen speciale afwerkingen nodig. Een goed onderhoud is bij iedere vloer van levensbelang. Hoe beter het onderhoud, hoe langer de vloer mee gaat.Een houten-/ of parketvloer schuren of behandelen zorgt er voor dat uw vloer er weer als nieuw uit ziet. Wij schuren uw vloer stofvrij om hem vervolgens met zorg te kunnen behandelen. Na deze klus kan uw houten-/ of parketvloer weer een aantal levensjaren langer mee.Een geoliede houten vloer geeft het hout een prachtige uitstraling. Daarnaast heeft het veel bijkomende voordelen zoals bescherming en gemakkelijk onderhoud. Wij oblieën uw houten vloer in iedere gewenste kleur en afwerking.Bent u op zoek naar legservice, of wilt u zelf uw vloer leggen? Onze legservice heeft gespecialiseerde vakmannen in dienst. Wij zijn actief in iedere gewenste plaats in Nederland en omstreken. Voor de beste legservice moet u bij ons zijn.