Visgraatvloer in Almelo schuren

De familie uit Almelo kwam een beetje hopeloos bij ons in de winkel de vloer die ze hadden liggen was totaal versleten, ze waren natuurlijk ook in Almelo wezen kijken om de vloer te schuren  maar daar konden ze het niet vinden en ook de prijzen vielen enorm tegen. Ze waren op zoek naar een vakman die een visgraatvloer kon schuren.

Uitzoeken van de visgraatvloer Almelo

Eenmaal in Vriezenveen bij ons in de hal werd al heel snel duidelijk wat de klant wenste; een visgraatvloer schuren met af en toe een klein gezond noestje (beslist niet te veel) en een randafwerking waar je beslist U tegen zegt. Het gaat hierom een strakke band met sluitvliezen en dan weer een strakke band, zie foto’s!

Legwerk visgraatvloer

Omdat het natuurlijk om een oude woning ging was er zoals gewoonlijk sprake van een zeer ongelijke vloer en hoogte verschillen, om deze hoogte verschillen op te vangen is gekozen voor 1 soort ondervloer van verschillende diktes deze zijn vastgelijmd en geschroefd. Over deze strakke basis is de visgraatvloer gelijmd en gespijkerd en natuurlijk na het kleuren lekker afgepapt zodat de kleine open noestjes en de spijkergaatjes weer strak gevuld zijn.

– 48 m2 Schuren + oliën visgraat

– 4 m2 Tapis eiken Rustiek 6 x 71 x 490

– 1 m2 Band 6 x 71

Nieuwe vloer:

– 15 m2 Tapis eiken Rustiek 6 x 71 x 355

– 2 m2 Band 6 x 71

– 8 m2 Spaanplaat broodjes 12 mm

– 8 m2 Spaanplaat 10 mm platen

Gelijmd en geschroefd

– Olien Royl Foggy W09

– 10 m2 Groene viltplaten

– 8 m2 Schonox TS mat

– 85 m1 Deklijsten plaatsen

– 85 m1 Hoge plint plaatsen

in almelo de vloer gaschuurd
in almelo de vloer geschuurd

vloer schuren almelo (1)vloer schuren almelo (2)vloer schuren almelo (3)vloer schuren almelo (4)vloer schuren almelo (5)vloer schuren almelo (6)vloer schuren almelo (7)vloer schuren almelo (8)vloer schuren almelo (9)vloer schuren almelo (10)